Door andre op

Welkom op de website van Elysia Productions. Elysia Productions wordt gevormd door prijs-winnend fotograaf/journalist André Crone en tekstschrijfster Eveline Crone de Brabander. Elysia Productions is gespecialiseerd in onder water foto producties, zoals artikelen voor tijdschriften of foto’s voor advertentiedoeleinden. Onze artikelen en foto’s zijn geplaatst in toonaangevende bladen zoals,  Fathoms Magazine, Unterwasser en BBC Wildlife Magazine, Duikmagazine en vele andere bladen. Wij organiseren ook fotografie cursussen en workshops. De cursussen zijn gebaseerd op de specialty onderwaterfotografie die mede door ons is gemaakt in opdracht van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Ben je geïnteresseerd in een cursus; kijk onder het onderdeel fotografie cursussen voor meer informatie.


André heeft een lichte voorkeur voor koud water duiken. Reden hiervoor is dat hij gelooft dat de foto’s die in koud water gemaakt zijn nog meer bizar en specialer zijn. Dit is te zien in zijn producties over Arctisch Rusland, Antarctica, Svalbard/spitsbergen en Tasmanie. Maar, zoals de meeste fotojournalisten, zal hij niet aarzelen om naar de tropen te reizen om zijn artikelen te maken. Andre heeft Celebrate the Sea gewonnen in de groothoek print categorie en hij was tweede in de geprinte portfolio categorie in dezelfde wedstrijd. Hij heeft ook prijzen gewonnen in andere wedstrijden in veel verschillende landen.

Onze missie is; natuurbehoud door onderwijs. Veel duikers en niet-duikers zijn zich niet erg bewust van het belang van onze zeeën. Wij hopen dat onze foto’s en artikelen bij zullen dragen aan een betere kennis over en een beter begrip van onze zeeën. Elysia Productions is een groot voorstander van eco-toerisme. Wij zijn er sterk van overtuigd dat toerisme, natuurbehoud en lokale ontwikkeling hand in hand kunnen gaan mits ze goed gemanaged worden.

Ons sterke punt is dat we complete artikelen kunnen leveren, tekst en foto’s in Engels of Nederlands. Vertaling naar andere talen kunnen worden aangevraagd. Elysia Productions produceert veel producties onder eigen vlag. De artikelen die we schrijven om onze foto’s te ondersteunen kunnen verschillende invalshoeken hebben om aan te sluiten bij de kern van de specifieke tijdschriften. André is bioloog, dus we kunnen artikelen leveren met een biologische invalshoek. Voorbeelden van deze succesvolle strategie zijn onze Antarctica en Indonesië producties. Op dit moment hebben we foto’s en artikelen gemaakt over de volgende landen: Nederland, Oostenrijk, Spitsbergen (Noordpool), Egypte, Palau, Yap, Chuuck, Indonesië, Mexico Cozumel en de Cenotes, Mozambique, Zuid Afrika (Tiger Sharks), Filippijnen, Antarctica, Malediven, Maleisie (Sipadan), Saoedi Arabie, Sudan, Papua Nieuw Guinea, Australie (Great Barrier Reef), Rusland, de Bahamas, Florida, Kroatie en Tasmanie.

Onze uitgebreide ervaring met het maken van onderwater fotos heeft ons geleerd hoe we kunnen leveren, ook onder moeilijke omstandigheden. Ons motto is: “wij verkopen foto’s, geen excuses”. Dit geeft onze klanten vrijwel de garantie dat wij al onze opdrachten zullen voltooien. Elysia Productions kan maatwerk materiaal leveren, zoals achtergrondverhalen, reisverhalen, biologische verhalen of advertentiebeelden. We hebben een uitgebreide portfolio die we over de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Veel van onze foto’s zijn te vinden in het onderdeel Portfolio. Houd hierbij rekening dat dit onderdeel slechts een selectie zijn van de vele duizenden foto’s waarover wij beschikken. Neem a.u.b. contact met ons op voor maatwerkproducties of het gebruik van onze foto’s.

Onze technologie
Elysia productions gebruikt de meest recente Nikon digitale camera’s. Wij gebruiken momenteel de Nikon D2X en D700 camera’s in een Seacam onderwaterhuis. Dit verzekerd ons ervan dat de technische kwaliteit van onze foto’s aan de laatste kwaliteitseisen voldoet. Onze foto’s worden bewerkt op gekalibreerde schermen om een accuraat kleurmanagement te kunnen garanderen.

Elysia Productions kan een rEvo rebreather gebruiken tijdens de duiken. Dit geeft de volgende voordelen:

  • Geen bubbels. Hierdoor kunnen we dichterbij schuwe dieren komen. Een ander voordeel is dat we geen bubbels in het beeld hebben wanneer wij een foto nemen richting het wateroppervlakte.
  • Langere duiken. Sommige producties vergen geduld. Door het gebruik van rebreathers kunnen we duiken maken tot ongeveer 3 uur lang.
  • Diepere duiken. Wij kunnen op een veilige wijze dieper duiken dan een doorsnee onderwaterfotograaf. Dit is zeker een voordeel wanneer u een fotograaf zoekt die op een veilige manier op dieptes van meer dan 50 meter kan werken.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.