Ga mee met Andre Crone op een Zeilvissen expeditie - de BBC achterna

Door andre op

Andre Crone - Elysia Productions zal in 2012, in navolging van de succesvolle reis in 2011, een exclusieve expeditie leiden in Mexico. Het doel van deze expeditie is het fotograferen van Zeilvissen. Zeilvissen zijn de snelste vissen ter wereld en hun jachtgedrag is spectaculair te noemen. Het afgelopen jaar was de reis zo'n succes dat we besloten hebben om in 2012 terug te keren. Er zijn maar heel weinig mensen die dit fenomeen met eigen ogen hebben gezien omdat dit pas 5 a 6 jaar gedaan wordt.

De Zeilvissen zijn onder andere bekend uit de geweldige BBC Life serie of van andere TV programma's. Elysia Productions heeft dezelfde boot en dezelfde bemanning als de BBC gecharterd. We zullen in totaal 6 dagen op zee verblijven; dat is lang genoeg om een hele grote kans te hebben om voldoende tijd met de Zeilvissen in het water door te brengen. We zoeken zogenaamde bait-balls op, dat zijn scholen Sardientjes. Deze scholen zijn te vinden doordat Fregatvogels deze scholen volgen, uiteraard om de Sardientjes op te eten. De bait-balls worden echter gevormd omdat de Zeilvissen ook op de Sardientjes aan het jagen zijn. We bemanning zal je in de regel heel dicht bij deze bait-ball brengen waarna je het water in kunt. De meeste tijd zal snorkelend doorgemaakt worden omdat de bait-balls zo snel bewegen dat het gebruik van perslucht bijna niet mogelijk is. Het is mogelijk dat we perslucht gebruiken, maar dan moet de bait-ball zo stabiel zijn dat hij eigenlijk niet van zijn plaats komt; wie weet hebben we dat geluk!

De reis zal in 2012 plaatsvinden van 2 t/9 Maart, we gaan de zee op van 3 t/m 8 Maart. Er is nog maar 1 plaats beschikbaar, dus je moet snel zijn als je interesse hebt. Neem contact op met Andre Crone als je interesse hebt in deze exclusieve ervaring.

Tags: 

Article type: 

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.